News

Creating more space from less square footage

26-October-2018
26-October-2018 14:08
in General
by Admin

Discover how our innovative office fit-out achieved the seemingly impossible

In 2017, McFeggan Brown were commissioned by Eurofins Digital Testing to design and build their new office. And while the Bristol-based company’s exacting requirements – including a central breakout area, individual meeting rooms and desk space for 56 team members – was entirely in-line with what we’re used to delivering, the client also needed more room to move. The challenge? They were downsizing from a 7,500sq ft property to a considerably smaller space of 4,900sq ft.

As with all of our projects, we invested a great deal of time in the initial stages to really get to the heart of what the client wanted. Detailed discussions were held, a comprehensive site survey was completed and, as soon as we had a solid brief to work from, our designers got to work on creating a bespoke solution.

We went through around 10 iterations of the proposed floorplans until we were sure that the design was correct, and presented to the client our vision of bold, striking fitout. This included a raked seating area that would enable the company to hold ‘town hall’ style meetings for 20-30 staff, open plan areas, personal storage lockers and a large bench space for collaborative working. The design embraced vibrant, primary colours that delivered a ‘wow factor’ – while reflecting the client’s corporate identity.

When it came to the fit-out itself, no detail was overlooked. The office now boasts dedicated recycling points, acoustic rafts to reduce noise, gas-lift bench seating, and hand-cut carpets (not to mention a touch of AstroTurf for good measure). And in line with the client’s commitment to staff welfare, we created a unique and inspirational environment for all team members that incorporates separate gaming areas, table football and handy USB charging points for laptops and phones. As with all of the projects we take on, the ‘devil is in the detail’.

Eurofins Digital Testing were able to move into their incredible new office just 10 weeks after we started work, and – crucially – now have more available space than they did before.It’s a project we’re extremely proud of.

Let's work together

Please get in touch with us if you are interested in working together or if you have any questions about our service